Főoldal

Tamási Áron Ábeljének őszinte gondolata így szól: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”
Nekünk, itt élőknek Alattyán az otthonunkat jelenti, az ide látogatóknak pedig a Zagyva partján elhelyezkedő, természet- és emberközeli falut. A Zagyva vize az égi színek változását követve néha mélykékre, vagy acélszürkére vált, a táj sokféle zöldben pompázik. A rétek harsány fűzöldje, a fák zöldessárga, áttetsző fátyla a szépet szerető ember számára színélmény. Az idelátogatókat a csend, a nyugalom és igazi falusi hamisítatlan hangulat fogadja.  Hiszem, hogy a falusi életforma ma, a harmadik évezredben is életképes tud maradni és megállja a helyét úgy, ahogyan azt eddig is tette.
Alattyán híres szülötte a „Jászság festője”, Gecse Árpád, akit művészi és magánéletében is végig kísért Alattyán sírig tartó szeretete, megbecsülése. Csak ilyen érzéssel lehet ugyanis meglátni mindazt a szépséget, értéket, ragyogást, amit a falu képes megadni az itt élőknek és az ide látogatóknak.
Kérem látogasson el hozzánk, és személyesen győződjön meg arról, hogy a vidék kulturális és szellemi öröksége máig ható, és a meleg emberi légkör sem veszett ki még teljesen.

Koczkás Gábor
polgármester

Print Friendly